over De Tuinjuffer

ervaring
Mijn naam is Anne van Doorn en ik ben De Tuinjuffer. Ervaring met al wat groeit en bloeit begon  in mijn kindertijd. Via mijn vader die mij alles over planten en dieren vertelde wat ik al dan niet wilde weten. Daar wortelt de plantenkennis waarover ik beschik.

In de jaren daarna altijd oog gehad voor het groen om me heen. De inrichting van parken en tuinen, hoe flora en fauna elkaar vinden in de vrije natuur en de geuren en kleuren die per seizoen wisselen.
In 2012 meegewerkt bij herinrichting van een grote tuin bij het ORKZ in Groningen. De oude ziekenhuistuin gedeeltelijk terug gehaald en opnieuw beplant. Sindsdien houd ik me bezig met het onderhoud van deze gemeenschappelijke tuin.  Omdat het werken in de tuin mij zo goed beviel ben ik in dat jaar ook begonnen met vrijwilligerswerk in de Laarmantuin in de Hortus Haren.

In 2016 besloot ik dat mijn toenmalige baan, ICT beheer, niet meer bij me paste. Toen heb ik er voor gekozen me volledig op tuinen toe te leggen. Dus het werken bij de Hortus heb ik uitgebreid en daarnaast heb ik stage gelopen bij verschillende hoveniers in Groningen.

In 2017 ben ik voor mezelf begonnen, daarmee werd De Tuinjuffer een feit.

opleiding
Het certificaat voor aankomend hovenier heb ik in 2017 behaald. En in de zomer van  2018 heb ik de VHG-branche-opleiding tot hovenier met goed gevolg afgerond.

op het land…

… en in het water

lid van

Leave a Reply