over De Tuinjuffer

ervaring
Mijn naam is Anne van Doorn en ik ben De Tuinjuffer. Ervaring met al wat groeit en bloeit begon  in mijn kindertijd. Via mijn vader die mij alles over planten en dieren vertelde wat ik al dan niet wilde weten. Daar wortelt de plantenkennis waarover ik beschik.

In de jaren daarna altijd oog gehad voor het groen om me heen. De inrichting van parken en tuinen, hoe flora en fauna elkaar vinden in de vrije natuur en de geuren en kleuren die per seizoen wisselen.
Omdat het werken in de tuin mij aansprak ben ik in 2013 begonnen met vrijwilligerswerk in de Laarmantuin in de Hortus Haren.

In 2016 besloot ik dat mijn toenmalige baan, ICT beheer, niet meer bij me paste. Toen heb ik er voor gekozen me volledig op tuinen toe te leggen. Dus ben toen gestart met een opleiding tot hovenier via TerraNext en daarnaast heb ik stage gelopen bij verschillende hoveniers in Groningen.

In 2017 ben ik voor mezelf begonnen, daarmee werd De Tuinjuffer een feit.

opleiding
Het certificaat voor aankomend hovenier heb ik in 2017 behaald. En in de zomer van  2018 heb ik de VHG-branche-opleiding tot hovenier met goed gevolg afgerond.

op het land…

… en in het water

 

Leave a Reply