over De Tuinjuffer

ervaring
Mijn naam is Anne van Doorn en ik ben De Tuinjuffer. Ervaring met al wat groeit en bloeit begon  in mijn kindertijd. Via mijn vader die mij alles over planten en dieren vertelde wat ik al dan niet wilde weten. Daar wortelt de plantenkennis waarover ik beschik.

In de jaren daarna altijd oog gehad voor het groen om me heen. De inrichting van parken en tuinen, hoe flora en fauna elkaar vinden in de vrije natuur en de geuren en kleuren die per seizoen wisselen.
In 2012 meegewerkt bij herinrichting van een grote tuin bij het ORKZ in Groningen. De oude ziekenhuistuin gedeeltelijk terug gehaald en opnieuw beplant. Sindsdien houd ik me bezig met het onderhoud van deze gemeenschappelijke tuin.  In 2013 heb ik met een aantal medebewoners van het ORKZ een stuk ongebruikte grond omgetoverd van hondenuitlaatplek in een moesbakkentuin. En omdat het werken in de tuin mij zo goed beviel ben ik in dat jaar ook begonnen met vrijwilligerswerk in de botanische tuin van de Hortus in Haren, de Laarmantuin.

In 2016 besloot ik dat mijn toenmalige baan, ICT beheer, niet meer bij me paste. Toen heb ik er voor gekozen me volledig op tuinen toe te leggen. Dus het werken bij de Hortus heb ik uitgebreid met het werken in de thematuinen. Daarnaast heb ik stage gelopen bij verschillende hoveniers in Groningen.

opleiding
De opleiding ‘aankomend hovenier’ aan het AOC Terra in Eelde heb ik in 2017 afgerond. Op naar het volgende jaar!

Verder houd ik mijn kennis op peil door het lezen van boeken en praten met anderen die in het groen werkzaam zijn.

lid van

Leave a Reply